torstai 9. tammikuuta 2014

Epiclouder!

Eilen uskaltauduin kiertelemään Tampereen keskustaan alennusmyynteihin kauppoja aivan itsekseni. Tarkoituksenani oli etsiä joogamatto treenaamista varten, toivon mukaan alennettuun hintaan. Tämä kuitenkin jäi haaveeksi, sillä vaikka tuntuukin olevan muoti-ilmiö nuo jooga-ish treenimuodot, niin alennukseen noita mattoja ei ole saatu. Stadiumista löytyi kuitenkin täydellinen angstipipo, jollaista olen metsästänyt aika pitkään kadotettuani edellisen joskus puolisentoista vuotta sitten. Tämäkään tuote ei ollut alennuksessa, mutta poikkeuksellisesti halvempi, kuin useimmat niistä, jotka olivat. En ole kovin hyvä alennusten metsästäjä. Ensi viikolla yrittänen visiittiä Lielahden Budget Sportiin, missä (toivottavasti) on joogamattoja tarjolla ei-aivan-niin kalliiseen hintaan, Idioottiparkissa oli, mutta silloin jäi ostamatta, kun tuli kiireehkö. Saas nähdä miten käy.

Treenaamisesta puheenollen. Olen onnistunut aika lailla käymään salilla noin kolme kertaa viikossa. Enimmäkseen olen käynyt melko kevyillä tunneilla, kuten pilateksessa ja bodybalancessa, joista pidän aivan huomattavan paljon (joogaan olen toistaiseksi päässyt vasta kerran, joten siihen en osaa ottaa vielä niin hyvin kantaa). Silti tämä on johtanut siihen, että olen havainnut itsessäni lihaksia, joiden olemassa oloa en ole aikaisemmin tuntenut. Lisäksi nuo tunnit tekevät hyvää muun muassa minun olemattomalle tasapainolleni. Olo on kaiken kaikkiaan parempi jo näinkin lyhyen ajan jälkeen, toivottavasti tämän sortin flow pysyykin päällä. Mahdun myös melko mukavasti niihin pienimpiin farkkuihin, jotka ostin silloin, kun viimeksi eksyin ostoksille. Toisin sanoen ne istuvat paremmin kuin aikaisemmin. Treenin jälkeen on mitä mahtavinta käydä vähän saunomassa, kun sali sellaisenkin mahdollisuuden tarjoaa. 

Ostoskeskukseen eksyttyäni navigoin vähin äänin ulos, ihmisiä parveili siellä iltapäivän tunteina sietokykyni ylittävä määrä. Ostokset eivät suinkaan tässä vaiheessa olleet ohitse. Suuntasin ensin Swamp Musiciin, joka on aika lailla vakiintunut paikkani käydä lippuostoksilla. Keikkalippu, joka tällä kertaa oli kyseessä, ei kuitenkaan ollut itselleni. Olen itse nimittäin menossa raportoimaan tuota keikkaa Kaaoszinen piikkiin. Jaa, että millekä keikalle? Devin Townsend Project saapuu maaliskuun 13. päivä Tampereen Pakkahuoneelle, ja ostin lipun mukaan lähtevälle avecilleni "joululahjaksi". Vähän se on myöhässä, mutta parempi kai näin, kuin ei ollenkaan? Keikkaraportointi on aina ollut mielestäni varsin mukavaa, ja hyvässä seurassa keikkailu on aina parasta. Lisäksi Devinin pariinkin otteeseen aikaisemmin todistaneena voin sanoa, että odotukset saavat olla korkealla. Tähän asti keikat ovat olleet keskimäärin täyttä timanttia.

Keikoista tulikin mieleeni. Tässäkin kuussa tapahtuu. Alcest esiintyy Klubilla 26.1. mukanaan The Fauns ja HexvesselTunnelma on varmasti punaviinilasiin itkettävä, kun näen Alcestin ensimmäistä kertaa livenä aivan omalla keikallaan, eikä jonkun lämmittelijänä tai festivaaliympäristössä. Tämän kunniaksi tilasin itselleni Levykauppa Äxän kautta lisää musiikkia. Alcestin tuleva levy "Shelter" on odotettavissa kotiin julkaisupäivänä 17.1. tupla-CD-versiona, kirjan kera. Tuota ennen on saapumassa kahden levyn verran Hexvesseliä, pitkäsoitto "No Holier Temple" ja MCD "Iron Marsh". Tiedänpä mitä kuuntelen lopun kuukautta. "Shelter":iltä on tähän mennessä julkaistu kaksi biisiä, "Opale" ja "Délivrance", joiden perusteella on lupa odottaa eteeristä tunnelmointia ja mystistä, sumuista kauneutta. Varsinkin "Délivrance" tuntui usvaisen lämpimältä, kuin merenranta kesäyönä. Aivan kuin kotiin olisi tullut. 

Hexvessel sitä vastoin tuoksuu tumman vihreälle, metsälle ja sammalelle, vaikka utuiselta sekin tuntuu. Mystiikka on vahvasti läsnä, mutta metsään ei silti eksy. Itsehän tosin olen aina ollut metsässä kotonani, joten on ehkä aivan luonnollista, että tämäkin maisema tuntuu tutulta. Metsän ja merenrannan kohtaamisesta tulee varmasti varsin mielenkiintoinen ilta. Tähän loppuun tarjoilen maistiaiseksi viisun Hexvesseliä tuolta mainitsemaltani pitkäsoitolta. "Sacred Marriage", olkaa hyvät.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti