keskiviikko 1. tammikuuta 2014

All I want for christmas is new year's day?

Useammin kuin kerran olen purkanut ajatuksiani paperille vain huomatakseni, että en kuitenkaan saa siirrettyä sitä tähän bittitodellisuuteen. Nyt voinen kuitenkin kietoa viimeisen kuukauden pakettiin, kun on siirrytty jo uuden vuoden puolelle.

Itsenäisyyspäivän aattoa vietin "perinteisesti" kaverin luona Hämeenlinnassa, tämähän oli siis toinen kerta. Illan teeman piti olla punaviini, mutta aikataulullisista syistä jouduimme tyytymään "vain siideriin". Kyllä silläkin sai aikaan aivan kelpo tunnelman, vaikka punaviini olisi sopinut jotenkin luontevammin molempien ajatusmaailmaan. Musiikki soi ja syötiin hyvin, tein chili con carnea, erinomainen ruoka siitä, että se muun muassa valmistuu helposti ja sitä tulee paljon, joten siitä riittää syötävää useammaksi kerraksi tai useammalle ihmiselle. Puhuttavaa oli niin kovin paljon ja siihen käytettiinkin suuri osa illasta. Käytiin yöllä vähän seikkailemassa ulkoilmoissakin, vaikka lumesta ei ollut kuin kalpea aavistus viimevuotiseen verrattuna. Havaitsin myös, että tuo niin kovin blackmetallinen ystäväni pitää Kentistä. Hämmennyin melko massiivisesti, mutta siitähän sitten saatiin melko pitkään kestänyt musiikillinen teema, joka miellytti molempia. Ystävät, joiden kanssa voi aina nähdessä "jatkaa siitä mihin viimeksi on jääty", ovat kyllä painonsa arvoisia kullassa ja timanteissa, tai itseasiassa kalliimpia. Vaikka näkisi kuinka harvoin, tietää silti lähes sanomatta, mitä toisen päässä liikkuu.


Sain tuossa joulun alla kaverilta 12 päivän passin kuntosali GOGO:lle. Tästä oli seurauksena se, että liityin sinne sitten jäseneksi, kun passin sai vaihtaa ilmaiseen liittymiseen, joka muuten olisi kustantanut 100 euroa. Näinä muutamana kertana kun nyt olen siellä käynyt, olen todennut, että treenaamisesta tulee edelleen hyvä olo ja olen myös ihastunut joogaan ja bodybalanceen aivan valtavasti. Treenin jälkeen voi myös käydä saunassa, mikä on kerrassaan mainiota. Sauna nimittäin tuntuu helpottavan seuraavan päivän oloa melko paljonlaisesti. Ei tule niin suuria kiputiloja, kun käy rentoutumassa saunassa treenaamisen jälkeen. Sauna on muutenkin ihan taivaallinen asia.

Ennen joulua kävi sisko kylässä, tällä kertaa siis ihan sukua oleva sisko. Kyseisen viikonlopun teema oli Hobitti. Perjantaina käytiin ulkona syömässä, tämä kuului olennaisena osana saamaani "lahjakorttiin". Kyseinen kortti oikeutti yhteen leffalippuun ja yhteen ateriaan vierailun aikana. Syömisen jälkeen siirryttiin sitten tänne kotopesään katsomaan Hobitin ensimmäistä osaa. Voimat loppuivat vaan kesken välissä ja oli pakko mennä ottamaan unta. Leffa jatkettiin näppärästi loppuun seuraavana aamuna ennen kuin siirryttiin teatteriin katsastamaan Hobitin kakkososaa. Jätän spoilerit muille, joten tyydyn toteamaan, että elokuva oli kovin sievä ja lohikäärme oli vakuuttava (git me one, right now, please!), mutta edelleen olen sitä mieltä, että Hobitin kokoisen kirjan olisi aivan hyvin saanut yhteen elokuvaan. Seuraavaa osaa saakin sitten taas odotella vuoden. Hmh. Todennäköisesti silloinkin kyllä pidetään siskon kanssa teemaviikonloppua, kuten on käynyt tavaksi tässä jo jokusen vuoden ajan. Aikaisempina vuosina on katsottu Sormusten Herroja maratonina. Kohta alkaa tarvita useamman päivää tähän suoritukseen, jos aikoo jatkossa katsoa sekä Hobitit, että Sormusten herrat peräkkäin. Noita paria leffaa katsellessa kyllä hiipi mieleen, että pitäisi varmaan lukea uudemman kerran tuo kirjanen.

Tuohon vierailuun omanlaisensa lisäjännitteen loi semmoinen pieni tosiasia, että tuon ensimmäisen illan aikana mukana liikuskeli muuan avec, josta en vielä tuossa vaiheessa ollut suuremmin ollut kertoillut monellekaan taholle. Sittemmin olen tehnyt asiasta julkisempaa tietoa, myös muulle kotiväelle. On kyllä todella hämmentävä tunne, kun huomaa toisen olevan täydellinen, kerta toisensa jälkeen. Epätodellinen olo, mutta kovin onnellinen. Tuntuu huomattavan hyvältä tämä elämä nyt.



Joulunkin tuo mainittu avec oli täällä minun ja kämppikseni kanssa, vaikka alunperin oli tarkoituksensa mennä omaan kotipuoleensa käymään, mutta saikin sitten kevyen rupeaman ylitöitä, niin jäi tänne. Joulutunnelma kyllä vähän puuttui varmaan kaikilta (ehkä suurimmalti osin sen takia, että täällä on mustaa ja pimeää), mutta tunnelmavaloja ja kynttilöitä oli ainakin luomassa yritystä. Ruoka ei ollut kaikilta osin aivan perinteinen, mutta hyvää siitä tuli kuitenkin. Aatonaattona valmistettiin jo uunikala, joka sitten hengitettiin aivan huomaamatta yhdellä istumalla. Samaa vauhtia laitettiin jääkaappiin tekeytymään rommigraavi, jota syötiin sitten jouluaterian alkuruualla mädin, sipulin ja smetanan kanssa, kuohuviinin kera. Kala onnistui kummassakin tapauksessa erinomaisesti, vaikka nyt itse sanonkin. Pääruuaksi oli aattona hirven ulkofilee pihvejä ja joulupäivänä hirvipataa. Näiden lisäkkeeksi olin valmistanut itse lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä hunajapaahdettuja porkkanoita ja palsternakkaa. Ainut minkä kanssa mentiin siitä missä aitaa ei ole, on rosolli, aivan kaikkea kun ei vaan jaksanut vääntää itse. Jälkiruuaksi oli sitten valikoima juustoja ja hedelmiä. Vähän portviiniä viereen ja ollaan täydellisen äärellä. Tosin portviini on erinomaista myös joulutorttujen kanssa, joten niitäkin oli sitten pakko saada, vaikka tiesin, että niistä tulee kipeäksi. Joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa, onneksi.


Vuotta vaihdettiin sitten kaverin luona Kalevassa. Paikalla oli muutama tuttu ja muutama vähemmän tuttu sekä jokunen ventovieras. Alkuillasta pelailtiin Buzzia. Kämppikseni kanssa pelattiin ensimmäinen rundi tiiminä. Ja minkälainen tiimi me oltiinkaan! Tämän jälkeen pelailin pari kierrosta yksinäni saunan lämpiämistä odotellessani. Ja sitten kun onnistuin voittamaan niilläkin kerroilla, lupasin etten pelaa enää, niin muillakin on mahdollisuuksia. Tein sitten taktisen poistuman saunaan, missä vietinkin aika pitkän aikaa, välillä toki piti käydä viilentymässä parvekkeella ja juomassa vähän kylmää valkoviiniä. Saunomisen jälkeen loppuilta meni melko lailla kosteissa merkeissä. Puolilta öin korkkasin vielä kuohuviinipullon, joka sitten jaettiin koko ryhmän kesken, mitä meitä siellä sitten enää oli paikalla. Seuraavan aamun herääminen oli vähän hämmentävä. Löysin itseni nimittäin wc:n lattialta. Olin nähtävästi kieltäytynyt liikkumasta sieltä pois yöllä, joten olin saanut sinne kaverikseni tyynyn ja peiton. Lämpimän saunan jäliltä siellä oli jopa huomattavan miellyttävä nukkua, joten pysyttelinkin siellä sitten aamuun saakka. Tämä päivä on sitten mennyt mukavasti lähinnä sohvan nurkassa kokkiohjelmia ihmetellessä. Ja syödessä. 

Paitsi tuossa illan aikana siirryin sitten kirjoittamaan ja kuuntelemaan Kentiä. Kevyestä ikävästä kärsivänä muuan biisi kirvoitti jostain jotain suolavettä silmäkulmiin. Tässäpä se.



Kokonaisuutena ajatellen, viime vuosi oli todella hankala monelta osin. Onneksi se tuntui helpottuvan loppua kohden. Toivottavasti tästä tulee helpompi ja kokonaisuutena parempi vuosi. Kiitos kaikille niille, jotka olette elämääni helpottaneet tuon viime vuoden aikana. Olette tärkeitä. <3 Lupaan tänä vuonna pitää itsestäni parempaa huolta.

2 kommenttia:

  1. On kyllä kiva että sulla menee nykyään paremmin, olen ylpeys. =) Toivottavasti meillä kaikilla tulee tästä parempi vuosi kuin edellisestä. Ps: hyvä biisi. =)

    VastaaPoista