maanantai 24. maaliskuuta 2014

Suunnitelma C

Tyhjä sivu ja paljon aikaa. Miksi on niin vaikea tarttua ajatukseen ja purkaa se oikeiksi lauseiksi? Aika kyllä kuluu, mutta sivu ei täyty vain tuijottamalla. Pitkin päivää pään sisällä risteilleet ajatukset alkavat muodostaa hiljalleen hämähäkinverkkoa, johon tuntuu mieli jäävän kärpäsen lailla kiinni. Ei siinä, että ajatukset olisivat mitenkään ikäviä, niitä on vain liikaa. 

Työelämä, johon parhaillaan koitan soluttautua, sujuu periaatteessa ihan hyvin. Häiritsevä tosiasia on kuitenkin, että tulevaisuutta ei voida luvata. Kouluttajat tosin ovat kehuskelleet, että tämän koulutuksen jälkeen työllistyy lähes 80% osallistujista. Jostain syystä kyllä vähän epäilen, kun ainakin tuolla omassa työpaikassa on kuulunut puheita, ettei varmaa paikkaa ole edes niillä nykyisillä työntekijöillä. Ja samaa tuntuu olevan liikkeellä monessa muussakin paikassa. 

Epävarmuustekijöitä on niin runsain mitoin, että olen tässä koulutuksen ohella hakenut jatkuvasti oman alani töitä. Sen vähän mitä niitä ylipäätään on ollut tarjolla. Tähän suunnitelmaan B liittyy myös huomisen biotieteilijöiden uraseminaari. 

Tästä johtuen päätin kehittää suunnitelman C. Sen tarkoituksena on luoda minulle ainakin jonkinlainen tulevaisuuskuva, joka ei ole täynnä tyhjää. Ja päätin, että sen suunnitelman toinen tarkoitus saa olla unelman tavoittelu. 

Suunnitelma C sisältää tässä vaiheessa yhden kattavan koulutuksen, jonka lopputuloksena olisin luomulihatuotantoon keskittynyt maatalousyrittäjä. Tämän tueksi voisi suorittaa Luomun peruskurssin, Luonnonyrttipoimijakurssin sekä Omavaraiskoulutuksen. Tämä olisi jo monta askelta lähempänä pilvilinnoissani siintävää omavaraista maatilaa. Tämä koulutus kiinnostaa minua niin paljon, että lähestulkoon toivon, ettei tuo tämän hetken harjoittelu tuota työllistävää tulosta. 

Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen
En tietenkään sano ei, mikäli nyt sattuu käymään niin, että työllistyisin tuohon tehtävään, jossa tällä hetkellä olen. Tosin tuon suunnitelman C pystyy toteuttamaan ilmeisesti osin etänä opiskellen, joten mikähän siinä sitten estäisi tekemästä sitä samalla, kun käy töissä.. 

No tämä jää nähtäväksi. Lopuksi päivän löytö, josta on kiittäminen Soneraa. Mukava laitos tarjosi minulle Spotify Premiumin puoleksi vuodeksi hintaan 0€. Dustin O'Halloran, everyone.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti